DİYARBAKIR DİCLE İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem Başı Müdürler Kurulu Toplantısı

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem Başı Müdürler Kurulu Toplantısı  15/02/2018 Perşembe günü Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda yapıldı.
2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem Başı Müdürler Kurulu Toplantısı

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Nesim BİLTEKİN başkanlığında yapılan kurul toplantısına tüm okul ve kurum müdürleri katıldı. Eğitim öğretimin birinci dönem genel değerlendirilmesi yapıldıktan sonra 20172018 Eğitim Öğretim yılının  ikinci döneminde yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verildi.Okuma yazma seferberliği, destekleme ve yetiştirme kursları,kitap seçim modülü,Onarım talepleri,e-talep modülü,beyaza bayrak ve beslenme dostu proje çalışmaları,z-kütüphane başvuruları, ek ders ve maaş işlemleri,Aday öğretmen iş ve işlemleri,sürekli devamsız öğrenciler,destek odası ve egzersizler, sosyal ve kültürel faaliyetler akademik başarının artırılmasına yönelik yapılacak çalışmalar, konular görüşüldü

Okuma yazma seferberliği ; Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın  ve  eşleri Hanımefendi Emine Erdoğan´ın  liderliğinde   ‘Okuma Yazma Seferberliği’ kapsamında yapılacak çalışmalardan söz eden BİLTEKİN;Okuma yazma bilmeyen vatandaşların tespit edilmesi için alan taramasının yapılması,tespit çalışmalarında muhtarlar ve okul aile birliği ile birlikte işbirliği ile yapılmasının önem arz ettiğini söyledi.”Her okulda Alan taramaları sonucu tespit edilen okuma yazma bilmeyen vatandaşlara yönelik okuma yazma kurslarının açılması ve yapılan çalışmaların İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bildirilmesi gerekir “dedi, Destekleme ve Yetiştirme kursları ile ilgili Kurs Merkezi ,öğretmen ve öğrenci başvurularının zamanında yapılmasını, Açılacak kurlarda öğrenci devamının sağlanması,iş ve işlemlerinin eksiksiz yapılması gerektiğini belirtti.Kitap Seçim Modülü  hakkında bilgi veren Nesim BİLTEKİN ,veri girişlerinin zamanında yapılması ve sonuç raporunun Müdürlüğümüze gönderilmesi, Bilgilerin eksik veya hatalı girilmesinden okul müdürlerinin sorumlu tutulacağını hatırlattı.

Aday öğretmenlere ait formların  zamanında doldurulması,adaylık süresince aday öğretmenlere danışman olarak atanan öğretmenlerinin  formlarının okul müdürleri tarafından takip edilmesi,;Aday değerlendirme fornlarının  MEBBİS’ e zamanında işlenmesi,  Taşımalı Eğitim ve okul sütü, kuru üzüm ile ilgili işlemler hakkında bilgi veren BİLTEKİN, okullardaki kantin temizlik ve denetimleri konusunda titiz olunmasını, servislerin denetimlerinin önemli olduğunu, yapılan işlerde mevzuat hükümlerine uyulması gerektiğini söyledi.

 Resmi yazışmalarda ;yazılara zamanında cevap verilmesi,duyuruların öğretmenlere imza karşılığı yapılması ve Resim,şiir vb .yarışmaların  öğrencilere duyurularak yarışmalara katılımın sağlanması,Taşınır işlemlerinin zamanında ,e okul ve Mebbis bilgilerinin güncel tutulması ,eksik veri girişlerinin yapılması vb.konuları görüşen BİLTEKİN öğrencilerin başarının artırılmasına yönelik çalışmaların yapılacağını söyledi. Sosyal ve  kültürel etkinliklerinin sürekli devam etmesi gerektiğini belirtirken “Okul müdürünün , okul aile birliği, veliler ve öğrencilerle birlikte iyi ve etkili iletişim kurması eğitim öğretim  açısından önemlidir”dedi.

Toplantıda söz alan okul müdürlerinin sorunlarını dinleyen Nesim BİLTEKİN,çözüm yolları bularak 2017/2018 Eğitim öğretim yılının 2.döneminde yaşanan eksikliklerin giderilmesi konusunda çalışmalar başlatılacağını söyledi.İlçe Milli Eğitim Şube  Müdürü Nesim BİLTEKİN okul ve kurum müdürlerine  toplantıya katılımlarından dolayı teşekkür etti. 

 25-02-201825-02-201825-02-2018

Dicle - 0412561 23 11

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.